Десяток сіл на Харківщині підключили до газопостачання

04.01.2017 10:30 Суспільство
Фото з соцмереж Фото з соцмереж
На сьогодні рівень газифікації Харківської області становить 71,5 %: міста та селища газифіковані на 84 %, сільська місцевість - на 54,4 %.

Зокрема, у 2016 році було введено в експлуатацію газопроводи середнього тиску по вулицях Ватутіна та Щорса в селі Скалонівка Зачепилівського району (загальна довжина -1,65 км), а також по вулицях Підлісянка, Серебрянка та Захвостянка у селі Лютівка Золочівського району (3 км).

Газопроводи високого та низького тиску загальною довжиною понад 16 км побудовано у селах Чорноглазівка та Жовтневе Золочівського району.

Газифіковано село Новодмитрівка Сахновщинського району, де побудували газопроводи високого тиску довжиною 7,4 км та вуличні газопроводи довжиною більше 5 км.

Газопровід довжиною майже 4 км побудовано по вул. Кавказькій села Курилівка Куп'янського району. Також газифіковано село Бахметівка Нововодолазького району, селище Раківка Балаклійського району, завершено газифікацію села Копані Лозівського району.

Крім того, були проведені роботи з газифікації житлових будинків  у селищі Приколотне Великобурлуцького району, де газопровід було введено в експлуатацію у 2015 році.

- Насправді цей газ люди використовують частіше за все для приготування їжі, - зазначив директор Управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Олексій Белоцький. - Ми розуміємо, що велика частина населення у сільській місцевості має поважний вік. І люди, звичайно, хотіли б вдома мати комфорт і послугу, необхідну для полегшення життя.

Саме тому, за словами посадовця,  хоч у наш час ця послуга коштує недешево, проте багато людей все ж таки мріють про газифікацію своєї оселі.

Крім того, всього в 2015-2016 роках на території Харківської області було реалізовано 140 проектів з газозаміщення в бюджетній сфері. За даними фахівців, експлуатація цих котелень на альтернативному паливі дозволяє заощадити більше 80 млн грн бюджетних коштів в опалювальний період.

За словами директора Управління ПЕК, у 2017 році роботу з газифікації населених пунктів області буде продовжено. А у соціальній сфері поступово відбуватиметься перехід на використання альтернативного палива.

Олександр Ушаков

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта