Для чого зрізали замки на мосту закоханих у Харкові (Фото, відео)

03.02.2017 14:20 Суспільство
Фото: Тетяна Василець Фото: Тетяна Василець
Надмірна кількість замків може зашкодити конструкції моста.

У п'ятницю, 3 лютого, на Мар'їнському мосту через річку Харків - ще званий у народі як міст закоханих  біля скверу "Стрілка" - комунальні служби зрізали частину замків, які на конструкції мосту вішали закохані пари. Це побачили прохожі, сфотографували та виклали фото до соцмережі.


Фото: Андрій Костенко

Користувачі соціальних мереж так відреагували на фото: "Так ось чому всі розлучаються!", "До 14 лютого готуються. Парочки навішають стільки ж", "Як альтернатива, можна вздовж набережної встановити ковані ажурні дерева, на які парочки зможуть вішати свої символи любові-замочки. У міру заповнення дерев додавати нові. Так і традиція збережеться, і конструкція моста страждати не буде. А згодом так з'явиться і цілий парк таких дерев".



Конструкція цього моста металева з дерев'яним настилом. Вона не розрахована на велике навантаження. Тому час від час комунальні служби таки зрізають металеві замки. 

У КП "Дорремстрой" пояснили, що роблять це, аби зменшити навантаження на конструкцію, а ще для того, щоб іржаві замки не псували зовнішній вигляд мосту.

- Ми отримали відповідне розпорядження Департаменту будівництва і дорожнього господарства Харківської міської ради,  а також надходили відповідні заяви від харків'ян, - повідомив "СК" начальник відділу експлуатації КП "Дорремстрой" Сергій Гапієнко.

За його словами, зняті замки викинуть на смітник.

Щоправда, замки на мосту зрізали не всі, а тількі застарілі та зіржавілі. Частину - найбільш красиві та оригінальні, таки залишили. 

Ще одним "мостом закоханих", де також є пам'ятні замки, є Зоологічний міст, який знаходиться на Клочківському узвозі. Там замочки висять і досі. Але у КП повідомили, що до нього з часом також доберуться. А поки пропонуємо переглянути фото звідти:





Міст Закоханих (колишній міст Пасіонарії) вважається одним із найромантичніших місць Харкова. Він розташований на початку проспекту Правди і з'єднує дві частини Нагорного району міста: зоопарк і університет із територією за Держпромом. Побудований після Другої світової війни в 1952 році. Це місце користується величезною популярністю у молодят і закоханих пар. Тому по всій довжині мосту можна побачити безліч різноманітних замків, залишених тут в пам'ять про вічну любов.













Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта