Для ремонту доріг в області знадобиться міжнародний кредит

23.06.2015 13:14 Суспільство
Фото: firtka.if.ua Фото: firtka.if.ua
Ділянку дороги, що проходить через місто Ізюм, планують відремонтувати вже до 20 липня.

Зробити одну з ключових магістралей регіону проїжджою дорожникам доручив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін.

Перші роботи на трасі вже почалися: ДП «Харківський облавтодор» приступило до ямкового ремонту. За минулий тиждень в порядок привели 320 кв. м покриття. Роботу шляховиків 23 червня проінспектував заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.

«Завдяки підтримці голови облдержадміністрації Ігоря Райніна ми організували роботу чотирьох бригад, які повинні забезпечити проїжджуваність по місту Ізюму. Ця дорога дуже напружена, тому що по ній йдуть вантажі і техніка в зону АТО. Плануємо до 20 липня максимально забезпечити проїзд, зробивши ямковий ремонт», - повідомив Євгеній Шахненко.
За його інформацією, комісія, обстеживши дорогу, встановила, що в поточному ремонту потребує 1000 кв. м покриття від м Чугуїв до м. Ізюм, 2000 кв. м - по м. Ізюм і ще 2500 кв. м - від Ізюма до кордону Донецької області.

Вартість ремонту, внесеного Службою автомобільних доріг у Харківській області в пропозицію до плану робіт на 2015 рік, становить 37 млн грн. Для цих цілей мають намір залучити кошти міжнародних банків. Відповідний проект постанови Кабінету Міністрів в даний момент розглядається в Києві.

По території нашої області проходить 251,1 км траси Київ - Харків - Довжанський, що зв'язує п'ять регіонів України: Київську, Чернігівську, Полтавську, Харківську і Донецьку області. Загальна протяжність дороги - 856,1 км. Кілька ділянок траси від Харкова до кордону Донецької області ремонтували в 2011-2014 роках в рамках підготовки до Євро-2012. Тоді робіт провели на суму понад 230 млн грн.

Частина коштів була виділена Національним агентством з підготовки до Євро-2012, частина - взята в кредит, - повідомляє сайт ХОДА.

Роман Шупенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта