До кінця жовтня в усі будинки області обіцяють дати тепло

17.10.2018 13:30 Суспільство
Фото: ostrnum.com Фото: ostrnum.com
З 15 жовтня на Харківщині стартував опалювальний сезон.

На сьогодні в області вже запрацювало близько 38 % котелень (загалом у області мають підключити 785 котелень). Про це під час брифінгу 17 жовтня розповів директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк.

Також опалення дали в близько 11 % усіх житлових будинків, 47 % дитсадків, 42 % шкіл та 40 % лікарень. Всі об'єкти соціальної сфери підключать до опалення протягом найближчих двох днів.

Щодо житлових будинків, які знаходяться на транзитних магістралях, то їх система автоматично підключає. Тому на сьогодні там вже дали тепло. Загалом, активний процес підключення житлових будинків активно розпочнеться з понеділка. В області цей процес відбудеться швидше — протягом тижня. В Харкові він триватиме до двох тижнів. Але до кінця жовтня всі об'єкти будуть з теплом, — розповів Сергій Магдисюк.

Щодо несвоєчасного підключення до опалювання будинків та закладів соцсфери, за його інформацією, загалом по області такі побоювання відсутні. Інша ситуація у Харкові, адже до сьогодні на вулицях міста тривають ремонтні роботи.

Але керівництво Харківських теплових мереж, а також керівництво міста завіряють, що всі роботи будуть виконані в строки, — додає директор Департаменту.

Також він зазначив, що до старту опалювального сезону була пророблена величезна робота з ремонту та модернізації котелень, теплових та водопровідних мереж. Також триває підготовка запасів ремонтного фонду, а також сипучо-піщаних матеріалів для посипки доріг у період ожеледиці.

Читайте також: У Золочеві ремонтують музичну школу. Фото