Чи готова Харківщина до сніжних заметів і холодів

12.01.2016 11:26 Суспільство
Фото: city-kharkov.com Фото: city-kharkov.com
Синоптики обіцяють найближчими днями значне погіршення погодних умов. Дорожники, рятувальники і енергетики запевняють, що готові до будь-яких сюрпризів природи.

- За останні кілька днів у деяких районах області випало до 70 мм опадів, а найближчим часом ситуація може погіршитися. Очікується сильна ожеледь та налипання снігу, - розповів під час зустрічі з журналістами заступник голови Харківської обладміністрації Євген Шахненко.

Він зазначив, що ситуацію в області всі служби повністю контролюють. За весь цей час був скасований тільки один авіарейс і три відкладено. «Швидкі» працюють у штатному режимі, за останні кілька днів надійшло 32 людини з обмороженням. По області працює понад 133 стаціонарних пункти обігріву.

Свої пункти обігріву відкрили і «надзвичайники» - шість стаціонарних і дев'ять мобільних.

- Один з мобільних пунктів обігріву виставили вчора на в'їзді в Валки. Там можна випити гарячого чаю, отримати долікарську медичну допомогу. Такий же пункт плануємо встановити в селищі Федорівка Вовчанського району, там ще й намет на 50 місць розгорнемо, - зазначив начальник облуправління ДСНС Олександр Волобуєв.

Щодоби на чергування заступають 550 рятувальників. Їм доводиться звільняти зі снігових заметів автомобілі, в тому числі і «швидкі», а також рятувати людей, які провалилися під лід.

Незважаючи на снігопади, жодна з трас закрита не була, лише поодинокі випадки призупинення руху. Проте є проблеми на дорогах місцевої мережі.

- Наша служба працює цілодобово, але через зношування техніки не встигаємо прибирати місцеву мережу. Якщо бути до кінця відвертим, місцева мережа тільки на третину забезпечена технікою. Доводиться модернізувати старі автомобілі.

Наприклад, є КРаЗ 1983 випуску, цього року ми зробили з нього єдину машину в Україні, яка сама себе вантажить. Працює цей автомобіль в Золочівському районі та на Дергачівському напрямку, - зазначає начальник Служби автомобільних доріг Харківської області Євген Зражевець.

Обіцяють працювати без перебоїв і в «Харківобленерго». Зараз в області налічується близько 10 кілометрів аварійних проводів, однак жодного випадку відключення світла з початку року не було. Для усунення можливих поломок енергетики готові задіяти 10 аварійних бригад.

Юлія Миронюк

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта