Дорожники попередили водіїв про стан доріг. Фото

26.12.2017 11:00 Суспільство
Фото: САД у Харківській області Фото: САД у Харківській області
Станом на ранок 26 грудня, на дорогах області працювало більше 100 одиниць спецтехніки та 148 робітників дорожнього господарства.

Загалом у період з 25 по 26 грудня для обробки доріг протиожеледними матеріалами було використано: 819 м3 піщано-сольової суміші та 50 т технічної солі. Про це повідомляють у Службі автомобільних доріг у Харківській області.

У період же з 24 по 25 грудня спостерігались невеликі опади: мокрий сніг, дощ. На дорогах була місцями ожеледиця, хуртовина. Вітер був західний, 7 -12 м/с, уночі пориви 15-20 м/с, місцями до 25 м/с. Удень пориви 15-20 м/с. Температура повітря по області становила: вночі від 0°С до  5°С морозу, вдень від 2°С морозу д о 3°С тепла.

Як зазначили фахівці служби, дорожні підприємства працювали на всіх напрямках. Особлива увага була спрямована на маршрути з найбільшою інтенсивністю руху та на аварійно небезпечні ділянки (спуски, підйоми).

Рух великовантажних автомобілів на дорогах області не припинявся. У вівторок 26 грудня продовжилися роботи з оброблення протиожеледними матеріалами доріг.

26 грудня, за прогнозом синоптиків, хмарно з проясненням. Уночі без істотних опадів. На дорогах місцями ожеледиця. Удень невеликі опади, місцями туман. Вітер південно-західний, 7 - 12 м/с. Температура повітря по області: вночі від 0°С до 5°С морозу, вдень від 1°С до 3°С тепла.

У службі автомобільних доріг нагадують, що гальмівний шлях, коли дорога засніжена або покрита ожеледицею, збільшується у рази. Там просять водіїв з особливою обережністю рухатися по мостах та естакадах, відмовитися від ризикованих маневрувань і неухильно дотримуватися правил дорожнього руху.

Читайте також: Автомобіль правоохоронців на шаленій швидкості влетів у стовп. Фото

Максим Грек