Доступне житло пропонують молоді та сільським жителям

18.12.2017 11:33 Суспільство
Фото:theirpin.city Фото:theirpin.city
Наступного року в області має запрацювати універсальна житлова програма.

Її реалізацію профінансують з обласного бюджету, що дасть можливість придбати житло пільговикам (у першу чергу, молоді та жителям сіл).
Про це ідеться  у повідомленні Харківської облдержадміністрації. 

За словами заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка, зараз розробляється нова універсальна житлова програма, яка об'єднає всіх пільговиків.

- Це буде пілотний проект. Ми активно працюємо з Мінрегіоном та Фондом сприяння молодіжному житловому будівництву. На дві житлові програми тільки з обласного бюджету буде виділено понад 20 млн грн. Також будуть залучатися і кошти держбюджету, міста Харків та місцевих бюджетів, - сказав Євгеній Шахненко, додавши, що в наступному році свою роботу також продовжить і програма надання підтримки воїнам АТО для будівництва і придбання житла.

За даними директора Департаменту містобудування та архітектури ХОДА Михайла Рабіновича, за підсумками цього року на території області (за плановими показниками) введуть в експлуатацію 480 тис. кв. м житла (360 тис. кв. м - багатоквартирних будинків і 120 тис. кв. м - індивідуального житла). Це на 18 % більше, ніж минулоріч. Станом на 6 грудня в області введено в експлуатацію 325,3 кв. м, що становить 68 % від загального обсягу. 

Як зазначив директор департаменту, лідерами будівельної галузі на Харківщині є ВАТ «Трест «Житлобуд-1», «Житлобуд-2» і «Авантаж». Серед індивідуального житла введено в експлуатацію 815 будинків - 132 тис. кв. м. Це 110 % від запланованого.

Читайте також: У Дворічній посадили пенсіонерів на тренажер, а школярів — на велосипеди. Фото

Максим Грек