Дві лісові пожежі сталися на Харківщині

26.06.2017 07:01 Суспільство
Фото: www.meteoprog.ua Фото: www.meteoprog.ua
3 19 по 26 червня підрозділи Харківського гарнізону ДСНС 240 разів виїжджали по сигналу тривога на ліквідацію пожеж та надзвичайних подій.

Із 121 виїзду на пожежі 60 разів рятувальники ліквідовували пожежі сухої трави, очерету, сухого листя та сміття, - ідеться у повідомленні прес-служби ДСНС.

Дві лісові пожежі сталися на території Красноградського та Савинського лісництв, де горіла хвойна підстилка. Пожежі ліквідували працівники лісового господарства без залучення сил ДСНС.

Внаслідок пожеж протягом тижня загинуло двоє людей, троє отримали травми. Під час ліквідації пожеж співробітники служби порятунку врятували сімох людей та 22 евакуювали.

Унаслідок надзвичайних подій та пригод, у ліквідації наслідків яких брали участь підрозділи ДСНС, загинуло троє людей, одна отримала травми, ще двоє врятовані.

А тим часом прокуратура довела у суді провину незаконного лісоруба "Гомільшанських лісів". Як ідеться у повідомленні прес-служби прокуратури Харківської області, Зміївський районний суд Харківської області визнав винним 40-річного місцевого мешканця у незаконній порубці дерев (ст. 246 КК України) та зобов'язав його відшкодувати завдані збитки.

За інформацією заступника керівника Чугуївської місцевої прокуратури Оксани Черкашиної, суд засудив незаконного лісоруба до  року позбавлення волі з іспитовим терміном строком на рік та задовольнив позов прокурора щодо відшкодування 3,8 тис. грн збитків.

Незаконного лісоруба викрили "на гарячому" у лютому цього року на території Національного природного парку "Гомільшанські ліси". Чоловік, не маючи жодних дозвільних документів, нарубав дубів.

Наразі вирок суду набув чинності. Прокуратура взяла на контроль його виконання.

Читайте також: Харківські прикордонники отримали квартири (Фото)

Максим Грек

Автор: Администратор сайта