Фермера підозрюють у самовільному захопленні державної землі

26.05.2017 08:00 Суспільство
Фото:ua.depositphotos.com Фото:ua.depositphotos.com
Скориставшись моментом, підприємець засіяла поле соняшником.

Лозівська місцева прокуратура вручила повідомлення про підозру одній з місцевих жінці-фермерів, що незаконно обробляла десятки гектар державної землі, за ч. 1 ст. 197-1 КК України (самовільне зайняття земельної ділянки, яким завдано значної шкоди її власнику), - ідеться у повідомленні прес-служби прокуратури Харківської області. 

Як розповів керівник місцевої прокуратури Олексій Медяник, минулого літа голова фермерського господарства засіяла соняшником 60 га незаконно зайнятих земель.

- Земля на території однієї з сільрад не надавалася жінці-фермеру ні у приватну власність, ні в оренду. У цей час інший підприємець оформляв документи на право користування вказаним полем. Скориставшись моментом, підозрювана без будь-яких дозволів засіяла ділянку, а восени 2016 року - зібрала врожай соняшнику, - розповів Олексій Медяник.

За оцінкою судово-економічної експертизи, незаконним використанням поля державі завдано шкоди на суму понад 86 тис. грн.

Наразі підозрюваній судом обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Вирішується питання про арешт майна для забезпечення відшкодування збитків.

Читайте також: Новий центр для місцевого самоврядування відкрився у Харкові

Автор: Администратор сайта