Фестиваль "Харьковская сирень" змінює дату проведення

16.10.2013 13:42 Суспільство
http://zn.ua/ http://zn.ua/
З 1 жовтня стартував прийом заявок на участь у VI міжнародному фестивалі короткометражного кіно «Харьковская сирень».

Визначено і дати проведення мистецького заходу. На прохання почесного президента кінофестивалю французської актриси Мілен Демонжо, він проходитиме з 30 травня по 2 червня. Уже до участі у конкурсі прийнято роботи з чотирьох країн: України, Росії, Італії та США. У порівнянні з минулим роком, де було 33 країни -учасниці, наступног року організатори планують залучити до участі у харківському фестивалі 45 країн.

- Ми плідно співпрацюємо з іноземними представництвами, які є у місті. Так Надзвичайний і Повноважний Посол Бразилії в Україні Антоніо Фернандо Круз-де-Мелло пообіцяв попрацювати над цим питанням. То ж, можливо, на VI міжнародному фестивалі короткометражного кіно «Харьковская сирень» ми побачимо роботи бразильської школи кіно, - зазначила Вікторія Маренич.

Прийом заявок до участі у фестивалі триватиме до 1 лютого 2014 року. З деталями та вимогами до конкурсних робіт можна ознайомитися на сайті фестивалю, який також, зазнає змін, обіцяють організатори.

Розширеться також і географія основного складу журі фестивалю. Згоду взяти участь наступного року дав польський актор театру й кіно Міхал Жебровський. До того ж, у журі планується представити українську, російську, латвійську та грузинську кіношколи.

Інтригуючим залишається тема відкриття VI міжнародного фестивалю «Харьковская сирень». Однією з ідей є реконструкція “Три мушкетера. 50 років потому”. Залишається лише здогадуватися, хто із знаменитостей приїздить до Харкова. 

Тетяна ВАСИЛЕЦЬ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта