Де на Харківщині відгуляти свято Івана Купала

02.07.2019 12:13 Суспільство
Фото з архіву автора Фото з архіву автора
Цього року Купальська ніч з 6 на 7 липня припадає на вихідні, тож свято, яке стало вже традиційним, набуде особливого розмаху.

Крім того, що і в Харкові, і в багатьох селах та райцентрах Харківщини пройдуть свої купальські свята – з традиційними вінками та купальським вогнищем, очікуються також фестивалі та події, які можуть претендувати на загальнообласні або нестандартні заходи.

  • 6 липня «Містерії Купала з Варсавою» на території Національного музею Григорія Сковороди – не тільки традиційне, а й одне з наймасовіших святкувань Івана Купала на Харківщині. Головними дійовими особами свята будуть вода і вогонь, їх поєднання і феєрична взаємодія: спалення ватри; свічки на вінках, що пливуть по воді; стрибки через вогонь і купання.

    Для дітей працюватимуть атракціони й ігрові зони, на «Алеї майстрів» можна буде придбати сувеніри та пройти майстер-класи від народних умільців, а на концертних майданчиках виступатимуть кращі колективи області. Початок свята о 12.00, закінчення – о 22.00.

  • Із 5 по 7 липня в Задонецькому Зміївського району пройде фестиваль етнічної музики та танцю Етно Drum Fest 2019 Open Air. Це фестиваль, на якому можна буде долучитися до гри на народних інструментах, до музики й танців з усього світу. Після концертної програми – фаєр-шоу, перфоманси і традиційне святкування Івана Купала. Організатори обіцяють роботу перкусійної зони, зони звучання, танцювальної зони, зони електронної музики, арт-зони, зони спорту, дитячої, йоги та масажу. Дітям до 6 років – вхід без­коштовно.

  • 6 і 7 липня з 11.00 до 23.00 у Харкові, на Арт-заводі Механіка, буде проходити фестиваль флористики і ремесел «Івана Купала». Тут, за словами організаторів, гостей чекають фуд-корти, фотосесія у вишиванках, ярмарок handmade, виставка картин, майстер-класи від кращих майстрів міста з гончарства, гутництва, пісочної анімації, виготовлення ляльки-мотанки, а також плетіння традиційних купальських вінків. Крім того, усі охочі зможуть взяти участь у тематичному квесті та відправитися на пошуки цвіту папороті. Свято завершиться фаєр-шоу, ультрафіолетовим шоу мильних бульбашок і традиційним купальським вогнищем.

Читайте також: Дитячий майданчик з'явився у селі на Богодухівщині