Головна причина для українських студентів закінчити магістратуру в Польщі

Promo
26.12.2018 14:20 Суспільство
Фото: univerpl.com.ua Фото: univerpl.com.ua
Полегшення візових умов та укріплення зв’язків вищих навчальних закладів України та Польщі відкривають для наших студентів більше можливостей. Чому варто отримати диплом магістра саме в польському університеті, розказали експерти центру освіти UniverPL.

Культурна близькість — перевага для українців у Польщі

Споріднені мови і схожі традиції та навіть порівняно схожа освіта роблять адаптацію в цій країні для наших студентів значно легшою, ніж у інших країнах Європи. Вступні екзамени на навчання в магістратурі в Польщі простіше скласти тому, що культурний зв’язок із представниками приймальної комісії відчувається сильніше. Отже, полякам зрозумілі і мова, і звички українців, що позитивно відбивається на спілкуванні під час іспитів.

Близькість до домівки

Найближчі європейські виши знаходяться в Польщі. Не варто забувати про те, що, потрапивши до чужої країни на навчання, студенту доведеться чимало разів повертатися додому —  канікули, відпустки, особисті обставини. Територіальна близькість земель — це знахідка для тих, кому важливо бути максимально близько до рідних.

Головна причина їхати в польську магістратуру

Диплом європейського зразка отримують всі випускники магістратур у Польщі, незалежно від рівня акредитації. Чи оберете ви найпрестижніший Ягеллонський університет, чи скромніший виш, витримавши два курси магістратури, ви отримаєте документ, що котирується в усіх країнах Європи та має переваги під час прийому на роботу в будь-якій компанії з європейським керівництвом.

Останнє слово про гроші

Польська магістратура є найдоступнішою серед програм усіх університетів Європи. Гроші в більшості випадків мають значення, адже, окрім плати за курс, студенту треба сплачувати за житло та інші речі. Зекономити на виборі магістратури в польському виші можна близько 100 % вартості навчання. Тобто в Італії, Франції, Німеччині за ці гроші можна пройти лише половину навчання.

Отож, якщо у вас досі є сумніви, подумайте про найголовніше — це вигідно і практично.