Головна проблема підприємців Харкова — недостатній купівельний потік

24.05.2017 15:15 Суспільство
Понад півтора десятки громадських організацій спільно з громадськими діячами, політологами та представниками бізнесу 24 травня обговорили ситуацію, що склалася на торговому центрі «Барабашово» та інших торгових майданчиках Харкова.

Ініціатором зустрічі виступила Профспілка підприємців і іншого самозайнятого населення.

На думку присутніх, головною проблемою для малого і середнього бізнесу в сфері торгівлі на сьогоднішній день є, в першу чергу, недостатній потік покупців. «Всі проблеми - орендні ставки, оподаткування, адміністративні та організаційні питання - відійдуть на другий план, якщо нам вдасться забезпечити торгівлю постійним достатньою кількістю покупців», - вважає один із співорганізаторів круглого столу Анатолій Ряснянський.

Учасники круглого столу також прийшли до думки, що основними факторами, здатними збільшити купівельний потік, варто вважати комфорт в здійсненні покупок на торгових майданчиках і конкурентні ціни на товар, що продається. І якщо питання комфорту безпосередньо залежить від адміністрацій торгових майданчиків, то створення умов для зниження цін можливе шляхом зниження податкового навантаження з боку місцевого бюджету, створення майданчиків вільної торгівлі, розвитку відповідної міської інфраструктури.

Розгляд питання про ситуацію на торгових майданчиках Харкова на прикладі ТЦ «Барабашово» не випадково, адже «Барабашово» є найбільшим торговим центром не тільки Харкова, але і всієї Східної Європи. Проблеми підприємців цього торгового центру типові. Саме тому учасники виступили з пропозицією провести ще ряд круглих столів з максимальним залученням громадськості, щоб виробити пропозиції щодо сприяння розвитку харківського малого і середнього бізнесу в сфері торгівлі.

Керівник прес-служби ТЦ «Барабашово» Сергій Зайцев, який брав участь в роботі круглого столу, заявив, що «Барабашово» готовий стати майданчиком, де будуть створені оптимальні умови для ведення бізнесу. «Зі свого боку ми робимо багато. Тільки в цьому році виділяються рекордні кошти на проведення ремонтних робіт на об'єктах, де підійшли терміни безремонтної експлуатації, відновлюються дороги ... Це наш внесок. І було б чудово, якби підприємці отримали певні пільги в оподаткуванні та інші преференції. Це, безумовно, може активізувати торгівлю», - сказав Сергій Зайцев.

Голова Профспілки підприємців та іншого самозайнятого населення - організатор заходу - Андрій Ільгов, підбиваючи підсумки роботи круглого столу, наголосив на важливості максимально відкритого обговорення питання.

«Сьогодні тут багато різних організацій, відомих людей. У кожного може бути своя думка. І це добре. Всі дискусії проходили і будуть проходити в режимі максимальної відкритості. Тільки так ми зможемо дати новий поштовх для розвитку харківського малого і середнього бізнесу. Кулуарність і вибірковість в підборі учасників подібних зустрічей - перша ознака несумлінності і упередженості організаторів. Ми не дамо нікому робити невеликий PR на благополуччі тисяч підприємців», - резюмував Андрій Ільгов.

Автор: Администратор сайта