Картка Юніора — перший крок до фінансової грамотності школярів

Promo
06.12.2018 15:41 Суспільство
Вже сотні навчальних закладів у регіонах України впровадили нову систему обліку відвідуваності і оплати обідів — за допомогою пластикових банківських карток Юніор.

Українські школи активно переходять на сучасні технології. І в Харківській області у дітей є можливість навчитися користуватися банківськими послугами і підвищувати рівень фінансової грамотності.

І батькам, і вчителям важливо знати, де знаходиться дитина в шкільний час, як відвідує заняття і чим харчується на обід. Картка Юніора дозволить вирішити ці питання. Наприклад, час приходу і виходу учнів школи фіксується за допомогою картки — достатньо провести нею через термінал. Після закінчення дня директор школи отримує загальний звіт про відвідування кожного учня і всього класу. Батьки також зможуть контролювати відвідування занять дітьми, отримуючи безкоштовне SМS-повідомлення про час входу і виходу учня. Установка устаткування для роботи з картками в школі безкоштовна і для навчального закладу, і для батьків.

 — Для всіх така робота з картками вигідна і корисна, — розповідає керівник ЮніорБанку ГРУ ПриватБанку в Харківській області Тетяна Шихова. — По-перше, дорослі завжди знають, коли прийшов і пішов кожен учень. По-друге, навчальні заклади та самі діти менше мають справу з готівкою, що зручніше і гігієнічніше. Дитина гарантовано буде харчуватися гарячими обідами, а не "швидкою їжею" із сусіднього кіоску.
Школа і батьки застраховані від таких неприємних інцидентів, як втрата учнем готівки або її крадіжка. Навіть якщо дитина втратить картку, гроші на ній залишаться в цілості.

Втім, багато батьків хотіли б зберегти гроші не тільки від втрат або крадіжки, а й від спокус власних чад. На цей випадок з Карткою Юніора у дорослих з'являється маса можливостей. По-перше, протягом двох хвилин після того, як школяр розплатився Карткою Юніора, на телефон батькам приходить SМS-повідомлення про суму покупки і точку, де вона зроблена. По-друге, батьки можуть обмежити можливість зняття готівки з картки. Третій варіант контролю - установка щоденного ліміту витрат. Словом, можна бути впевненим, що всі виділені школяреві гроші не зникнуть за пару годин.

Зручно і те, що для поповнення балансу дитячої картки батькам не потрібно відвідувати відділення банку або шукати термінал. Гроші дитині можна перевести з власної картки ПриватБанку через Інтернет-банк Приват24 (перебуваючи вдома, на роботі або встановивши регулярний платіж).

Крім всіх перерахованих переваг, яскрава платіжна Картка Юніора — це ще й потужний виховний інструмент.

 — Уявіть собі таку картину, — продовжує Тетяна Шихова. — Ваша дитина бере власну платіжну картку і йде з нею в магазин. Вона знає, скільки грошей на рахунку і скільки вона зможе витратити. Планує: що купити, як накопичити на вподобану річ, а значить, дізнається ціну грошам. Крім того, вже з шести років наші діти починають розуміти, що таке банк, і стають фінансово грамотними і, головне, самостійними.

Спеціально для допитливих школярів створена освітня БізнесШкола ЮніорБанку. "Ключем" до цієї школи також є Картка Юніора. На інтерактивних ігрових уроках ТОП-менеджери та фахівці банку навчають дітей і підлітків фінансової грамотності та вмінню використовувати сучасні банківські інструменти. На заняттях школярі вивчають історію фінансових відносин, їх закони, розробляють власні бізнес-проекти. Такі додаткові знання допомагають з вибором майбутньої професії, але головне, дозволяють дітям впевнено себе почувати в сучасному світі. Для слухачів БізнесШколи банк розробив масу пізнавальних і розважальних програм і проектів. Серед них: фінансові олімпіади, екскурсії, конкурси, розіграші призів, квести... Заняття також абсолютно безкоштовні.

Картку Юніора для дитини можна оформити в будь-якому відділенні ПриватБанку. Батькам просто потрібно заповнити анкету (при собі необхідно мати паспорт, дитині — свідоцтво про народження або паспорт з 14 років, ІПН). Можливе оформлення і без присутності дитини. Картка оформлюється безкоштовно дітям і підліткам у віці 6—17 років.

Більш детальна інформація — на сайті Юніорбанку.

Читайте також: Наймолодші клієнти ПриватБанку мають шанс відвідати Legoland у Німеччині