Катастрофа з ліками на сході України. МОЗ запропонувало вихід

14.06.2014 07:56 Суспільство
http://photo.vesti.ua/ http://photo.vesti.ua/
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська прокоментувала проблему забезпечення ліками мешканців зони антитерористичної операції.

- Така проблема дійсно є. Вона знаходиться під моїм особистим контролем і контролем Міністерства охорони здоров'я України. Декілька днів поспіль ми вирішували, як зробити так, щоб на всій території АТО всі ті, хто потребують ліків, отримали їх, - сказала Валерія Лутковська.

За її словами, найбільшу проблему зараз складають препарати в ампулах, а також ліки для діабетиків. Такі препарати набагато складніше переправити на Донбас, ніж, наприклад, таблетки. Крім того, наразі існує проблема з оплатою рахунків за ліки.

- Навіть якщо місцеві управління охорони здоров'я і мають гроші для закупки тих чи інших ліків, то вони не можуть пропустити ці платежі через органи казначейства, які не працюють в деяких місцях проведення АТО. Ми спільно з МОЗ знайшли вихід з цієї ситуації. Я думаю, у найближчий час люди будуть забезпечені ліками, - додала український омбудсмен.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта