Харків бере кредит на закупівлю п'ятдесяти тролейбусів

13.06.2017 12:17 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Харків і Європейський банк реконструкції та розвитку попередньо домовилися про виділення кредиту на придбання 50 нових тролейбусів.

Відповідну угоду щодо проекту оновлення тролейбусного парку підписали сьогодні, 13 червня, Харківський міський голова Геннадій Кернес і перший віце-президент ЄБРР Філіп Беннетт.

Сума кредиту складе 10 млн євро, з яких ЄБРР надасть 8 млн євро, а ще 2 млн євро - Фонд чистих технологій.

Як повідомив після церемонії підписання угоди перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, кредит від ЄБРР набагато вигідніший, оскільки його процентна ставка значно нижча, ніж в українських банках.

Проїзд на аварійному мосту у Балаклії відновлять за два тижні 

«Місту необхідно залучати саме такі недорогі фінансові ресурси, як у Європейського банку реконструкції та розвитку. Це дозволить нам закуповувати новий наземний електротранспорт, оскільки його парк, як відомо, вимагає істотної модернізації. Тролейбуси, які ми плануємо закупити, будуть абсолютно новими, з використанням енергозберігаючих технологій», - зазначив Ігор Терехов.

За його словами, для визначення постачальника тролейбусів буде проведено міжнародний тендер.

Як повідомив перший віце-президент ЄБРР Філіп Беннетт, остаточне рішення про виділення кредитних коштів має бути ухвалне на засіданні ради директорів банку в листопаді, після чого до кінця року очікується підписання відповідного договору з Харковом.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта