Харків готується до перейменування

03.07.2015 05:30 Суспільство
Фото:wikipedia.org Фото:wikipedia.org
У Харкові пройшла інвентаризація найменувань вулично-дорожньої мережі, будівель і споруд, пам'ятників, монументів та меморіальних дощок, які підлягають перейменуванню або демонтажу.

Згідно з попередніми підсумками інвентаризації, у місті необхідно перейменувати 163 вулиці, ще відносно 77-ми назв комісія звернеться за роз'ясненнями. Про це 2 липня повідомив заступник Харківського міського голови Ігор Терехов.

Також під дію закону підпадає 41 об'єкт - житлові будинки, офісні центри - з радянською символікою, яку необхідно прибрати, п'ять меморіальних дощок і шість пам'ятників, які підлягають демонтажу. Також, за словами Ігоря Терехова, перейменування очікує більшість районів міста Харкова та деяких станцій метрополітену, зокрема, ст. м. «Метробудівників ім. Г. І. Ващенка» і «Імені А. С. Масельського».

Ігор Терехов також повідомив, що до розробки пропозицій нових назв вулиць залучені авторитетні історики, які вивчали історію Харкова, Слобожанщини, України.

- Звичайно, спочатку ми будемо розглядати варіанти назв, які та чи інша вулиця носила раніше. Але вже є й інші пропозиції, наприклад, від небайдужих городян, а також пропозиції щодо людей, які в даний час віддали життя за незалежність і цілісність нашої держави. Все це ми будемо розглядати, - повідомив Ігор Терехов.

Роман Шупенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта