Харків закупив чеські тролейбуси після ремонту (Фото)

28.09.2017 05:55 Суспільство
Фото: city.kharkov.ua Фото: city.kharkov.ua
Тролейбусний парк Харкова поповнився 10 тролейбусами чеського виробництва.

Як повідомив 27 вересня директор КП «Тролейбусне депо № 2» Дмитро Липовий, за результатами тендера було закуплено п'ять одинарних і ще стільки ж подвійних одиниць рухомого складу. За його словами, тролейбуси не нові, але всі — після капітального ремонту. Один тролейбус обійшовся майже в 2 млн грн, при цьому новий коштує близько 5 млн грн.

«У цих тролейбусів дуже висока якість відремонтованих і нових вузлів, агрегатів, а також лакофарбового покриття. Ступінь їхньої надійності на високому рівні, а кількість простоїв зведена до мінімуму», - зазначив Дмитро Липовий.


За його словами, нові тролейбуси прослужать ще не менше 10 років. Чотири з них уже вийшли на маршрути № 5 та 6, інші їздитимуть на маршрутах № 3, 20 та ін.

Зараз парк тролейбусного депо № 2 складається з 37 тролейбусів 2011 року випуску. Є ще 51 одиниця рухомого складу, де зношеність становить понад 80 %. Надалі, як зазначив директор комунального підприємства, місто має плани придбати нові тролейбуси за рахунок коштів європейських банків.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта