Харківщина вже перевищує ліміт по електроенергії. Попереду - аварійні відключення

24.09.2014 09:49 Суспільство
http://earth-chronicles.ru http://earth-chronicles.ru

Через дефіцит вугілля відключення електроенергії можуть торкнутися і Харківської області.

Як повідомив сьогодні під час прес-конференції заступник голови ХОДА Василь Хома, зараз працює один блок на ТЕЦ-5 та 1 блок на Зміївській ТЕЦ.

На ТЕЦ-5 запаси вугілля критичні. На ТЕЦ-4 — запаси вугілля в межах 50 тис. тонн. На ТЕЦ — 1,2,3 — нема вугілля. При цьому в місяць область споживає близько 150 тис. тонн вугілля.

Зараз, за словами Василя Хоми, розглядаються варіанти поставки вугілля з інших країн — ПАР, Росії, Урагваю тощо. Уже укладені відповідні договори.

За словами заступника губернатора, згідно з планом баланс використанні електроенергії має сягати близько 900 МВат в годину. В харківській області є перевищення в межах 70-80 МВат.

Так учора, через критичне навантаження на мережі були відключення електроенергії на дві години в деяких районах.

- Ситуація непроста. В Харківській області відпрацьовується план заходів, який буде реалізовуватися на території Харківської області, - розповів Василь Хома.

Основні заходи будуть стосуватися населення, оскільки вони є основними споживачами. Це будуть більше організаційно-пояснювальні заходи. Проситимуть зменшити споживання електроенергії, будуть впроваджуватися заходи по зменшенню вуличного освітлення тощо.

- Також заводи будуть починати роботу у міжпіковий час, - розповів Василь Хома.

За словами Василя Хоми, спецграфік аварійного відключення вводитиметься, коли буде дефіцит електроенергії і буде збільшено навантаження на мережу. Його прогнозувати важко і воно може бути здійснене диспетчером у будь-який момент.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта