Харківська область отримала офіс в Америці

23.09.2015 06:50 Суспільство
Фото: kharkivoda.gov.ua Фото: kharkivoda.gov.ua
Офіс Харківської області відкрили 22 вересня в центрі лобістського кварталу Вашингтона, в безпосередній близькості від Білого дому.

В Україні за відкриттям Офісу Харківщини спостерігали онлайн - в Американському домі в Києві. Тут пройшла офіційна презентація харківського представництва в США.

"Для нас зараз вкрай важливо розвиток регіональної економіки, і саме її інтереси ми будемо просувати через офіс в США. Діяльність офісу у Вашингтоні буде будуватися за трьома основними напрямками: промисловий блок, гуманітарний і культурний. Нам потрібні нові ринки збуту, необхідно проводити диверсифікацію ринків . Нам потрібна співпраця в гуманітарній сфері, адже Харків - це найбільший вузівський центр України ", - розповів голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін.

У презентації офісу взяв участь посол США в Україні Джеффрі Пайєтт. Він зазначив, що у США - довга історія співпраці з Харківською областю. "Я з великим задоволенням погодився взяти участь у сьогоднішній події. Ми сподіваємося, що офіс у Вашингтоні - це буде дуже дієвий інструмент для розвитку відносин між Харківщиною і США. Це дасть можливість повністю розкрити потенціал кваліфікованої робочої сили регіону в таких напрямках, як інформаційні технології , наука, ядерні технології, інформатика та інженерія. Це сектори економіки майбутнього, - зазначив він.

У вашингтонському офісі постійно працюватимуть шість співробітників. "Люди, які працюють в офісі - такі, як Роберт МакКоннелл та Маркіян Бєлінський - відомі на весь світ і прекрасно знають можливості і потенціал України", - зазначив Ігор Райнін.

Роман Шупенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта