Харківська облдержадміністрація і п'ять міст і районів регіону розмістили бюджетні кошти в ПриватБанку

27.02.2017 09:47 Суспільство
"ПриватБанк" залишається найбільшою фінансовою установою України та системно важливим банком країни.

Всі його сервіси працюють стабільно, тому провідні компанії, органи влади та місцевого самоврядування, навчальні та медичні заклади продовжують свою співпрацю з банком.

Харківська облдержадміністрація, Червоний Кут, Лозова (місто і район), Люботин і Богодухів розмістили тимчасово вільні бюджетні кошти на депозитах ПриватБанку. Гроші розміщені відповідно до постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження порядку розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів на депозитних рахунках в банках" і з дозволу депутатів місцевих рад. Також вже виграні тендери на розміщення коштів Чугуєва (місто і район), Ізюма і Валківської селищної ради.

"У тендерах брали участь державні банки України, але ПриватБанк запропонував найкращі умови, і конкурсні комісії віддали перевагу саме нашому банку, - говорить заступник директора ГРУ ПриватБанку в Харківській області Геннадій Кутняков. - Облдержадміністрація вже розмістила 65,5 млн гривень. А взагалі, в 2017-му році там готові довірити ПриватБанку 300 млн грн".

П'ять міст і районів області також вже розмістили в ПриватБанку без малого 50 млн гривень. Тендери тривають і кількість і обсяги депозитів тимчасово вільних бюджетних коштів в банку будуть тільки зростати.

Банк-партнер для розміщення депозитів визначається на відкритому конкурсі спеціальною комісією. Умови ПриватБанку найбільш вигідні і передбачають кращі відсотки за депозитами. Крім того, сума вкладень не обмежена. Умови не передбачають наявність незнижуваного залишку. Депозит або його частину можна знімати в міру необхідності. Можна його поповнювати. Відсотки по депозиту нараховуються щомісяця.

"Такі умови дуже вигідні бюджетникам, - продовжує Геннадій Кутняков. - Солідні кошти неможливо освоювати швидко. Але на наших депозитах гроші не лежать мертвим вантажем. Зароблені відсотки, з огляду на чималі суми вкладень, будуть гарною підмогою для місцевих бюджетів".

На сьогодні в Харківській області близько 2000 бюджетних установ і організацій є клієнтами ПриватБанку. Майже 250 000 співробітників бюджетних організацій регіону отримують заробітну плату на картки ПриватБанку. За даними міжнародної компанії GfK, яка займається дослідженнями фінансових ринків, станом на 01.01.2017 р. близько 62 % українців довіряють свої вклади ПриватБанку. Подробиці на сайті pb.ua.

Автор: Администратор сайта