Харківські дорожники розповіли про ремонт доріг

11.07.2017 13:30 Суспільство
фото: Марина Проценко фото: Марина Проценко
Цього тижня активні дорожні перетворення відбулися на трасі Київ - Харків - Довжанський, де автодорожні служби виконували поточний ремонт протяжністю 8,2 км.

На цій дорозі вже нанесли розмітку та продовжують укріпляти узбіччя відходами від фрезерування. Розпочали роботи з влаштування вирівнюючого покриття на шляху Київ - Харків - Довжанський в м. Ізюм. Станом на 11 липня вже облаштували 5,1 км, на які використали 10,5 тисячі тонн асфальтобетону.

- Ми вже доходимо до самого моста в Ізюмі, на якому теж проводяться ремонтні роботи, - розповів заступник начальника з експлуатаційного утримання доріг Служби автомобільних доріг у Харківській області Михайло Богатир. - На цьому мосту продовжуються роботи із облаштування гідроізоляції, влаштування нових деформаційних швів та накладної плитки, блоків підвищеного огородження. Весь комплекс робіт, пов'язаних з мостом, у планах завершити до 23 серпня.

А після в донецькому напрямку дорожники орієнтовно покладуть ще 5 км покриття. Також закінчили роботи на 16,8 км автодороги Чугуїв - Мілове. Зараз працівники служби переходять до м. Куп'янська.

- Почнеться фрезерування та підготовка роботи із покриття та послідовною укладкою асфальтобетону орієнтовно 1,5 км по самому місту, - додав Михайло Богатир. - Також зараз продовжуються роботи з фрезерування дороги Мерефа - Лозова - Павлоград. Вже відфрезерували 7 км, а  у планах ще один кілометр. Після чого на цьому відрізку дороги укладуть асфальтобетон.

Паралельно розпочали ремонт на дорозі Мерефа - Зміїв. Крім того, робота кипить і на Губарівському напрямку (Богодухівський район). Тут поблизу села вже закінчили роботи з облаштування будівельного майданчика, розбирання берегових опор та демонтажу конструкцій старого шляхопроводу.
Розпочали працювати дорожники і над облаштуванням буронабивних паль.

До речі, 7 липня на мосту автодороги Андріївка - Курган - Мілова у Балаклійському районі завершили аварійно-ремонтні роботи та відкрили рух. Нагадаємо, роботи на об’єкті було розпочато 1 червня. Тут виконали демонтаж асфальтобетонного покриття, відновили балки прогонової будови, перенесли комунікації з тротуарів мосту, влаштували тротуарні блоки прогонової будови, відремонтували деформаційні шви, встановили перильне огородження, влаштували гідроізоляцію та асфальтобетонне покриття на тротуарах.

Харків’яни рвуться до роботи — просять суботники

Виконані роботи дали змогу відновити рух пішоходів та транспортних засобів вагою до 10 тонн.

Олександр Ушаков

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта