Харківські прикордонники викрили багатомільйонну схему контрабанди (Фото)

03.05.2017 13:50 Суспільство
Фото: dpsu.gov.ua Фото: dpsu.gov.ua
Велику партію електрообладнання на 5 млн грн затримали на пункті пропуску «Гоптівка».

У ході проведення оперативно-розшукових заходів у пункті пропуску «Гоптівка» харківські прикордонники затримали вантажний автомобіль, який здійснював перевезення партії електрообладнання до Кіпру транзитом через територію Росії. З’ясувалося, що вантажівка незаконо перевозила електрообладнання до тимчасово непідконтрольної українській владі території Донецької та Луганської областей.

До розслідування підключилися працівники Державної фіскальної служби та прокуратури, міжвідомча група встановила українське підприємство, яке відповідно до товаро-супровідних документів постачало товари власного виробництва до Кіпру транзитом через територію РФ. Натомість після перетину державного кордону України на території Росії відбувалась заміна пакета документів, згідно з якими, машини з вантажем прямували територією Росії та через закриті пункти пропуску на окупований Донбас.

За вказаним фактом податковці розпочали кримінальне провадження, а автомобіль та вантаж відповідно до рішення суду були вилучені за встановленим порядком. Загальна сума вилучених товарів склала близько 5 мільйонів гривень. В рамках кримінального провадження правоохороняцями було проведено обшуки на підприємстві в м. Дніпро, яке здійснювало «липове» перевезення. Було вилучено документацію, яка свідчила про відправку товарів, печатки та пристрій для пломбування.

Мирослава Кольцова

Автор: Администратор сайта