Харківські річки може поглинути зелена напасть

13.08.2015 09:58 Суспільство
Фото: workout.com Фото: workout.com
Про це повідомили в Департаменті екології та природних ресурсів Харківської облдержадміністрації.

За інформацією начальника Харківського регіонального управління водних ресурсів Віталія Жука, головна водна артерія регіону регулярно обстежується на наявність пістії.

«10 серпня спеціалісти регіонального управління здійснили обстеження Сіверського Дінця за течією річки від створу на кордоні з Російською Федерацією до міста Ізюм. В ході візуального обстеження розповсюдження пістії не спостерігалося», - зазначив Віталій Жук.

В червні, за словами старшого наукового співробітника Українського науково-дослідного інституту екологічних проблем Миколи Старка, головна річка Харківщини також була чистою від пістії. «Фахівці нашої установи здійснювали обстеження Сіверського Дінця в районі селища Есхар – саме звідси почалось розповсюдження небезпечної рослини в 2013 році. Але ми не виявили її розвитку», - розповів науковець.

Екологи пояснюють відсутність пістії тим, що у червні-липні на Харківщині було відносно прохолодно. Крім того, зараз не працює ТЕЦ-2 «Есхар», яка раніше скидала теплу воду в Сіверський Донець. До того ж річка в цьому році достатньо водна.

Утім, за прогнозами науковців, збільшення середньодобових температур у серпні може призвести до стрімкого розвитку та розповсюдження пістії. Тож фахівці й надалі пильно спостерігатимуть за станом Сіверського Дінця.

Роман Шупенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта