Харківські студенти-першокурсники самі успішно знаходять собі роботу

10.07.2014 08:35 Суспільство
www.univer.tv www.univer.tv
Дуже часто тинейджери, занурюючись у доросле життя, намагаються стати незалежними від своїх батьків, а саме матеріально.

 І вже після першого курсу студенти починають шукати різноманітні види літнього заробітку. На сайтах, у газетах є багато пропозицій, а найбільшою популярністю користуються такі вакансії, як продавець-консультант, ріелтер, вантажник, промоутер, оператор. Роботодавці часто пропонують гнучкий графік.

Спробувавши себе вже у деяких галузях діяльності, студентка ХНУ імені В. Н. Каразіна Ніка Сін уже точно розуміє, яка робота влаштовує її за усіма вимогами.

- На початку червня почала працювати промоутером-консультантом. Треба було приділяти роботі по три години три дні на тиждень. Попрацювавши два дні я нічого не заробила. Потім знайшла вакансію копірайтера. Це віддалена робота, тож дуже зручна. Я встигла заробити хороші гроші, але, на жаль, організацію ліквідували. На сьогодні я працюю агентом у банку, ця робота на дому, отримую заробіток за кожного клієнта, якого я обслугую, – розповідає першокурсниця філологічного факультету.

- Працюючи я відпочиваю і отримую задоволення! – наголошує студентка ХНЕУ імені Кузнеця Анна Бережна. - Вже два місяці я працюю інструктором у мотузковому містечку у центральному парку імені Горького. Дуже люблю дітей і активний відпочинок, робота з дітками мене навіть не втомлює, хоча й іноді доводиться по 10 годин працювати. Дуже задоволена своєю роботою через вільний графік, ми самі складаємо собі розклад, що мені й подобається. Взагалі, тут працює лише молодь, тож сумувати не доводиться. Як для студентки – це найкраща робота!

Однією з найпоширеніших серед студентів є робота ріелтером. Денис Скубак вирішив спробувати себе у галузі нерухомості. Першокурсник досить серйозно налаштований.

 - В мене вільний графік, працюю я на відсоток від угоди. Це мене більш ніж влаштовує. У мої обов’язки входить розміщення реклами, дзвінки орендодавцям, прийом дзвінків. У кінцевому підсумку я зустрічаюсь із клієнтами і пропоную їм варіанти квартир. Як на мене, то робота дуже зручна, багато часу не займає, потребує лише кмітливості й ввічливої поведінки. Гадаю, що саме така робота мені підходить. – розповідає студент економічного факультету ХНУ імені В. Н. Каразіна.

Більшість студентів залюбки влаштовуються працювати на літній період. І найголовніший фактор - можливість працювати за зручним вільним графіком. Пріоритетом є саме віддалена робота, на дому, бо це вдале поєднання можливості заробити і відпочити.

Жанна Саратовська

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта