Харківські вчителі та школярі можуть долучитися до співтовариства Google

13.08.2015 08:53 Суспільство
Керівники, викладачі та учні харківських навчальних закладів можуть стати учасниками освітнього співтовариства «GEG Ukraine».

Як повідомляє Департамент освіти, в Україні створено освітнє співтовариство - «Google Educator Group». Освітні співтовариства Google (GEGs) - це об'єднання працівників сфери освіти, де вони навчаються, діляться досвідом з використання веб-технологій у навчальному процесі. Члени спільноти є активними користувачами «Google Apps for Education» - системи безкоштовних інструментів, що надають необхідні технології для освіти, прагнуть поширити використання цих хмарних сервісів в навчальних закладах України, - повідомляє сайт Харківскої міської ради.

У групі на Google+ і в Facebook педагоги обмінюються новинами і обговорюють спірні питання, з'ясовуючи перспективи розвитку навчального закладу через впровадження педагогічних та інформаційно-комунікаційних інновацій.

Освітні співтовариства Google надають майданчик для співпраці, а також обміну досвідом та ідеями щодо використання рішень Google в навчальному процесі. Заходи спільноти проходять як в очному, так і в дистанційному режимах: онлайн викладачі обговорюють цікаві для них теми і обмінюються спостереженнями, а локальні семінари та інші заходи дозволяють побачитися особисто і ближче познайомитися одне з одним. Також на сторінці «Сервіси Google у професійній діяльності вчителя» члени спільноти проводять вебінари, до яких може приєднатися будь-який бажаючий.

Роман Шупенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта