Харківський доцент виховує бійців на фронті

14.10.2015 08:10 Суспільство
Фото з архіву героя Фото з архіву героя
Доцент Харківського національного автодорожнього університету Олексій Биков вважає себе справжнім щасливчиком, бо з міста-мільйонника потрапив до числа мобілізованих. Морально був готовий до цього.

- Треба раніше було спробувати свою вдачу у лотереї, - жартує чоловік. - Перша повістка мені приходила ще у вересні 2014 року, але тоді заявки на мою військову спеціальність не було. А у 2015 році з’явилася, 1 квітня мене запросили до складу 22 окремого мотопіхотного батальйону. За штатним розкладом я начальник радіо-хімічного захисту, а виконую роботу начальника автослужби.

Олексій зазначає, що у зоні АТО роботи багато і технічно грамотних спеціалістів не вистачає, тож повертатися на «цивілку» після прийняття поправки до закону «Про мобілізацію» не став.

Педагогічний досвід пригодився Олексію і у зоні АТО.

- Бійців потрібно мотивувати до якісного виконання роботи, - каже доцент ХНАУ. - Хоча фаза війни на Донбасі і змінилася, небезпека все одно залишається.

До демобілізації у Олексія ще декілька місяців, після неї планує повернутися до викладацької діяльності. Чоловік зізнається, що досить неприємно було чути від знайомих висловлювання: «А ти непогано заробляєш». Боєць відразу пропонує таким товаришам приєднатися до лав армії, а ще краще піти на контракт — там відразу 15 тис. грн дають.

Юлія Шматченко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта