Харківський нардеп ініціював відкриття офісу Антидифамаційної ліги

07.06.2017 10:00 Суспільство
Фото: frontpagemag.com Фото: frontpagemag.com
Народний депутат України, президент Українського єврейського комітету Олександр Фельдман ініціював відкриття офісу Антидифамаційної ліги в Києві.

Про це політик повідомив за результатами робочої поїздки до США. За його словами, можливість відкриття українського офісу обговорювалося під час зустрічі з представниками Антидефамаційної ліги в Нью-Йорку.

- Антидифамаційна ліга сьогодні працює в багатьох країнах світу. Основа її діяльності –моніторинги, в рамках яких фіксуються прояви ворожнечі та ненависті, відслідковується активність праворадикальних груп, та просвітництво – проведення різноманітних семінарів та тренінгів для правоохоронців, для громадських активістів, для вчителів і університетських викладачів. На цих тренінгах пояснюють, що таке «мова ворожнечі», «інцидент на ґрунті ненависті», «злочин на ґрунті ненависті», в чому їх соціальна небезпека, як розслідувати такі злочини, яке місце в запобіганні таких злочинів і в роботі з жертвами може мати співпраця з недержавними організаціями, - розповідає Олександр Фельдман.

На запрошення Олександра Фельдмана до України приїде генсек «Релігії за мир»

За його словами, лише в США у відповідних тренінгах взяли участь понад 100 тисяч поліцейських.

- Антидифамаційна ліга готова працювати в Україні, готова здійснювати моніторингову діяльність. Активісти організації запропонували також організувати та провести відповідні навчання для українських поліцейських, - розповів народний депутат.

Антидифамаційна ліга - заснована в 1913 році в США неурядова єврейська організація. Основна мета АДЛ - підтримка просвітницьких та освітніх програм, спрямованих на боротьбу з расовою нетерпимістю, боротьба з антисемітизмом як з політичним явищем, моніторинг випадків антисемітизму по всьому світу. Річний бюджет організації - 50 мільйонів доларів.

Автор: Администратор сайта