Харківській області підвищили план з мобілізації (Оновлено)

27.05.2015 12:20 Суспільство
Фото: http://nikvesti.com/ Фото: http://nikvesti.com/
На Харківщині збільшено план на п'яту чергу часткової мобілізації. Замість 1657 мобілізованих Київ від регіону вимагає більше 2600 «новобранців».

Збільшення плану в столиці пояснюють «недостачею» під час четвертої черги мобілізації, тоді Харківщина не виконала план на 100 %.

- На сьогодні  загальний план виконаний на 34 %: на 17 % - по Харкову,  на 52,8 % - по області, - зазначив заступник обласного воєнкома Юрій Калгушкін.

Військовий підкреслив, що ніхто з мобілізованих «новачків» відразу на передову не потрапляє. Спочатку медкомісія, потім навчання і підготовка, після яких слідує бойове злагодження і тільки після цього виконання поставлених завдань.

Через незадовільне виконання плану з четвертої черги часткової мобілізації шість воєнкомів Харківщини понизили в званнях, а на підполковника Присяжного відкрито кримінальну справу. Про це під час прес-конференції заявив заступник обласного воєнкома.
- Харківська область серед всіх регіонів України по виконанню плану з мобілізації займає 6-7 місце з кінця. А якщо не рахувати Луганщину та Донеччину, то взагалі п’яте, і це не радує, - додав Юрій Калгушкін.
 За його словами, лідери з виконання плану центральні області України, вони вже мають 75 % від плану. 
Нагадаємо, що план по четвертій хвилі мобілізації Харківщина виконала лише на 75 %.

Юлія Шматченко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта