Харків'ян будуть сповіщати про надзвичайну ситуацію по SMS

28.03.2014 15:28 Суспільство
http://sevnews.info/ http://sevnews.info/
Громадські активісти Харківщини спільно з обласною владою обговорили стан системи цивільної оборони та захисту і створили робочу групу.

За даними директора Департаменту цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації Володимира Фадєєва, після розпаду СРСР штаби цивільної оборони зазнали значного скорочення.

- Система оповіщення в місті та області  є , вона працює, хоча апаратура у ній ще 60-х років, - говорить Володимир Фадєєв. - В області є 154,5 тис. радіоточок, в апаратурі закладені спеціальні тексти з повідомленнями на випадок екстрених ситуацій.

Як розповів Володимр Фадєєв, Департамент звернувся до керівників мобільних операторів, аби співпрацювати у напрямку оповіщення населення. Планується, аби у разі надзвичайних ситуацій, разом із радіооповіщенням, на мобільний приходила відповідна смс. У її тексті планується повідомляти людей про необхідність увімкнути радіо, телевізор, аби отримати повнішу інформацію щодо подальших дій. Текст планують погодити разом із громадськими організаціями. 

Щодо засобів індивідуального захисту населення, то як зазначив Фадєєв, на Харківщині було 9 складів, у яких зберігалися протигази для непрацюючого населення (на підприємствах протигази повинні бути передбачені). 18 років тому планувалося їхнє оновлення. Зараз на деяких складах є незначна кількість протигазів, зокрема дитячих.

Захисних споруд на Харківщині 1346. Також вони передбачені й на підприємствах. Для непрацюючого населення — підвали у будинках, метрополітен.

На низці об'єктів захисних споруд є певний запас медичних препаратів, а от ситуація із запасами води та продуктами гірша.

Представники громадських організацій готові разом із Департаментом цивільного захисту розробити карти розміщення захисних споруд та список відповідних адрес.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта