Харків’янин полетів у космос (ФОТО)

03.09.2015 08:13 Суспільство
http://www.federalspace.ru/ http://www.federalspace.ru/
Уродженець Чугуєва космонавт Сергій Волков у черговий раз підкорює космос.

Подорож у зоряний простір він робить на борту російського пілотованого корабля «Союз ТМА-18М».

На орбіту корабель доставила ракета-носій «Союз-ФГ», яка, як повідомляє Роскосмос, стартувала з космодрому Байконур учора, 2 вересня, о 7:37 за московським часом. 



«Союз ТМА-18М» буде зближуватися з Міжнародною космічною станцією (МКС), їхнє стикування заплановане на 4 вересня. У складі екіпажу - троє космонавтів. Наш земляк Сергій Волков є командиром екіпажу. Разом із ним полетіли ще двоє - астронавт Європейського космічного агентства Андреас Могенс і космонавт Республіки Казахстан Айдин Аімбетов.



- Ми працюватимемо за європейською, казахстанською і російською науковими програмами - всього близько 75 експериментів. Також продовжимо ті дослідження, які вже ведуться на борту, - сказав на передстартовій прес-конференції  місії Сергій Волков, передають російські ЗМІ.

Планована тривалість польоту Сергія у складі експедицій МКС-44, МКС-45 і МКС-46 складає 188 діб. 

Довідка. Сергій Волков народився 1 квітня 1973 року в м. Чугуєві Харківської області. Закінчив Тамбовське вище військове авіаційне училище льотчиків ім. М. М. Раскової. У 1997 році був зарахований до загону космонавтів. У 1999 році йому присвоєно кваліфікацію «космонавт-випробувач». Перший космічний політ Сергій Волков виконав з 8 квітня по 24 жовтня 2008 року в якості командира ТПК «Союз ТМА-12» і командира експедиції МКС-17. Другий космічний політ Сергій Волков здійснив з 7 червня по 22 листопада 2011 року. Сумарний космічний наліт 366 діб, три рази виходив у відкритий космос загальною тривалістю 18 годин 15 хвилин.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта