Харків'янки йдуть в армію за контрактом і хочуть служити снайперами і морпехами

10.08.2015 13:50 Суспільство
Фото: hronika.info Фото: hronika.info
316 мешканців Харківщини цього року підписали армійський контракт.

Як повідомили у Харківському регіональному медіацентрі, цього року 316 мешканців Харківської області підписали контракт з оборонним відомством і вже обіймають рядові чи сержантські посади в різних військових частинах. Ще близько 80 осіб перебувають на стадії вивчення усіх переваг військової служби, проходження медкомісій та психологічних тестів, необхідних для особової справи кандидата.

- План-завдання щодо відбору воїнів-контрактників для нашого регіону у 2015-му визначене як 487 громадян. Таким чином, ми за сім місяців вже виконали 65% від річної призовної роботи. Для порівняння, за увесь 2014 рік ми відібрали всього 281 військовослужбовця-контрактника при плані у близько 300 осіб, - розповів виконуючий обов’язки військового комісара Харківського обласного військкомату полковник Володимир Козак.

За словами командування Харківського ОВК, цього року значно збільшилася й кількість жінок, які проявляють бажання служити на професійній основі. Так, у 2014 році було призвано лише 20 представниць слабкої статі, а з січня по липень їх налічується вже 35. При цьому, якщо раніше дівчата просилися на посади воїнів-зв’язківців чи медиків, то віднедавна хочуть пройти спеціальну підготовку за такими спеціальностями, як снайпер, морський піхотинець чи воїн-зенітник.

- Приблизно 60% від усіх цьогорічних новобранців-контрактників захищатимуть Вітчизну на Харківщині, решта – служитимуть за межами області - у Військово-Морських Силах або частинах Високомобільних десантних військ. Причина такої активності призовників полягає у поліпшенні державою соціальних пільг військовослужбовців. Так, з цього літа 8-12 тис. грн в якості одноразової винагороди отримують ті, хто підписує перший армійський контракт, - пояснив заступник військового комісара Харківського ОВК полковник Юрій Калгушкін.

Традиційно найбільша кількість кандидатів для проходження служби за контрактом у районних військових комісаріатів, розташованих на Харківщині, спостерігається по завершенню сільськогосподарських робіт у жовтні-грудні. Тож полковник Юрій Калгушкін прогнозує, що цього року буде призвано близько 600 мешканців зі Східного регіону і, таким чином, план-завдання буде перевиконано.

Станіслав Сорока

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта