Хліб може знову подорожчати на Харківщині — Аграрний фонд

08.08.2014 12:54 Суспільство
http://www.liveinternet.ru/ http://www.liveinternet.ru/

Аграрний фонд не має достатньої кількості зерна, щоб забезпечити пекарів борошном.

Чиновники занепокоєні фактами неправомірних продажів зерна аграріями області. Так, зокрема у Близнюківському районі були зафіксовані випадки продажу необлікованого врожаю за готівку.

- Я підтверджую інформацію по Близнюківському району, - сказав сьогодні у ході селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін. - Ми зараз часто приїздимо у райони без попередження. Це робиться свідомо, щоб скласти об'єктивну картину про те, наскільки там ведеться управління.

Читайте також: ДВА МІЛЬЙОНИ ТОНН ЗЕРНА НАМОЛОЧЕНО НА ХАРКІВЩИНІ. УСПІХИ ТА ПРОБЛЕМИ З УРОЖАЄМ
                      ЦІНИ НА РИНКАХ ТА В МАГАЗИНАХ ХАРКОВА ЗМІНИЛИСЬ. СТАТИСТИКА
                      НОВИЙ СОЦІАЛЬНИЙ КОШИК ДЛЯ ХАРКІВ'ЯН. ПЕРЕЛІК ПРОДУКТІВ

За словами постійного представника ПАТ «Аграрний фонд» у Харківській області Максима Оксеніча, неправомірний продаж зерна може невдовзі викликати подорожчання хліба. Зараз аграрії не поспішають продавати високоякісне зерно Аграрному фонду, намагаються притримати його або ж реалізують врожай на сторону в обхід біржових контрактів з фондом.

- Зерна багато, але є проблеми по його класності. На даний момент 9 тис. 207 тонн зерна вже переоформлено по Харківській області за форвардними контрактами 2014 року. З них 3 тис. 672 тонни — третього класу, 1 тис. 564 тонни - п'ятого і 1 тис. 951 тонна — шостого. Ячменю - 2 тис. 969 тонн, - сказав Максим Оксеніч. - Якщо ситуація не зміниться, область залишиться без борошна Аграрного фонду. Постраждають пекарі, які беруть у нас це борошно. В результаті стане неможливим утримувати ціну на хліб.

Станіслав Сорока

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта