Христину Сургай, яка постраждала під час пожежі, прооперували в Німеччині

29.10.2013 07:00 Суспільство
http://www.city.kharkov.ua/ http://www.city.kharkov.ua/
Христина Сургай, яка постраждала під час пожежі в будинку по пр. Московському, сьогодні прилетіла до Харкова.

В аеропорту її зустрічав батько Володимир Сургай.

Нагадаємо, 13-річна Христина три тижні перебувала в лікарні міста Нюрнберга, де їй зробили кілька відновлювальних хірургічних операцій. Так, під час першої п'ятигодинної операції їй відновили форму правої кисті, під час другої півторагодинної - пересадили шкіру на цій же руці.

- Все виглядає набагато краще, ніж раніше, хоча лікарі кажуть, що це може зайняти не один рік. Мене постійно підтримують друзі через Інтернет і, звичайно ж, батько. Багато хто і зараз кличе мене в гості по приїзду, наготували там їжі ... Це дуже приємно, коли на тебе чекають і переймаються твоїм станом, здоров'ям, - сказала Христина Сургай.

Дівчинка зізналася, що найбільше сумує за малюванням, а в школу готова повернутися хоч зараз.
Як розповіла лікар Людмила Маренич, яка супроводжувала Христину в Німеччині, перший етап з відновлювальної хірургії вдався.

- Всі задоволені: і лікарі, і Христина. Крім того, їй виготовили дорогу компресійну маску, за допомогою якої спробують прибрати всі рубці з обличчя без хірургічного втручання. Також їй доведеться носити спеціальну компресійну білизну. Орієнтовно через три місяці Христина знову вирушить до Німеччини для подальших операцій на лівій руці, - розповіла Людмила Маренич.

Автор: Администратор сайта