Хто зараз може виїхати з Донбасу через рятувальні коридори. Інформація Лутковської

14.06.2014 07:27 Суспільство
http://novosti.donetsk.ua/ http://novosti.donetsk.ua/

З Донецької і Луганської областей зможуть виїхати у безпечні регіони України всіх бажаючі.

Як повідомила уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська у ході брифінгу 13 червня у Харкові, Президентом України було прийнято рішення про створення рятувальних коридорів для мешканців Донбасу. Також вже була проведена нарада з цього питання в Міністерстві внутрішніх справ.

- Особлива увага буде приділятися дітям, які опинилися під особливою опікою держави. Це діти, які знаходяться у дитячих будинках, інтернатах, - сказала Валерія Лутковська.

Український омбудсмен наголосила, що жодної фільтрації громадян, які будуть проходити через рятувальні коридори, не передбачається, а фільтраційні табори відсутні як явище.

- Мова йде про те, щоб максимально домопогти мирним жителям, які хочуть вибратися з території, на якій зараз відбувається військовий конфлікт, на безпечну територію в інші регіони України. Я підкреслую, саме в Україні, - сказала уповноважений Верховної Ради з прав людини.

У той же час її російська колега омбудсмен Елла Памфілова заявила, що в останній час потік українців до Росії істотно збільшився.

- Тут є різні категорії. Є люди, які приходять до міграційної служби, щоб отримати статус біженця, але більша кількість людей - це ті, у кого є родичі в Росії, і вони просто хочуть перечекати ситуацію, - сказала російський омбудсмен.

Найбільше людей їдуть у Ростовську, Брянську, Воронежську області, а також до Криму. За інформацією Памфілової, у стаціонарних закладах півострову вже розміщені понад 2,5 тис. донеччан. Також омбудсмен додала, що на сьогодні на території Російської Федерації працює від 3 до 5 млн українців.

На запитання щодо кількості загиблих громадян Росії на території Донбасу Елла Памфілова відповісти не змогла.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта