Кількість учнів у школах Харківщини збільшилася

18.08.2015 11:42 Суспільство
Фото: workout.com Фото: workout.com
Зростання кількості учнів у харківських школах спостерігаєтсья вже четвертий рік поспіль.

Про це 18 серпня у прес-центрі Харківської міської ради повідомила директор Департаменту освіти Ольга Деменко.

Так, 1 вересня в школу підуть понад 113 тис. учнів, у тому числі 13,5 тис. першокласників, з них 100 - діти з сімей тимчасових переселенців. За словами Ольги Деменко, всього в харківських навчальних закладах вчитимуться близько 3,5 тис. дітей з Донбасу.

«Їх менше, ніж торік, і ми нікому не відмовляємо. Але якщо раніше була проблема браку місць у дитсадках, то тепер виникла інша проблема: з так званих «ЛНР» і «ДНР» прибувають школярі, які закінчили 9 класів, з незрозумілими свідоцтвами про неповну середню освіту, які не мають в Україні ніякої законної чинності. Але ми намагаємося з Міністерством освіти вирішити це питання, думаємо, як узаконити ці документи, щоб діти не втратили рік навчання», - зазначила Ольга Деменко.

За її словами, зараз у школах йде активна підготовка до нового навчального року. Зокрема, ремонтні роботи завершуються в 86 навчальних закладах. У першу чергу, там ремонтуються покрівлі, встановлюють теплові лічильники.

День знань 1 вересня, як повідомила директор Департаменту, школи проведуть на свій розсуд.

«Ми не нав'язуємо, як проводити цей день. Це може бути урочиста лінійка, тематичне свято або відкриття нового стадіону. І тільки до першого уроку в усій країні єдиний підхід: він повинен бути спрямований на виховання патріотичних почуттів школярів, природно, з урахуванням вікових особливостей. Наприклад, школи можуть запросити на урок своїх випускників, які повернулися з зони АТО, тощо», - повідомила Ольга Деменко.

Роман Шупенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта