Кінотеатр "Боммер" стане домівкою Громадської ради

04.10.2013 10:39 Суспільство
Питання про виділення приміщення ще вирішується.

На черговому засіданні Громадської ради при ХОДА спільні шляхи для вирішення актуальних проблем обговорювали представники громадських організацій та виконавчої влади Харківщини.

Одним із головних консультативно-дорадчих органів, що сприяє веденню ефективного діалогу влади з громадськістю, сьогодні є Громадська рада при Харківській облдержадміністрації. До її складу входять 133 представники громадських організацій та 11 комітетів.

- Громадська рада – це саме той майданчик, який передбачає живий обмін думками, позначення певної проблеми та винайдення шляхів її вирішення, - зазначила на засіданні Громадської ради директор Департаменту масових комунікацій Харківської облдержадміністрації  Вікторія Маренич. – Дуже добре, що сьогодні існує програма, згідно якій регламентується порядок взаємодії між державним сектором та третім сектором (громадськими організаціями).

Сьогодні члени Громадської ради реалізують різноманітні за тематикою проекти: беруть участь у реалізації обласної цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2012-2015 роки, створюють робочу групу для підписання договору про співпрацю з питань проведення споживчої експертизи товарів і послуг Харківської області, а також діляться досвідом з одеськими колегами. Бар’єром для деяких ініціатив є питання браку коштів. Але вже на найближчій сесії Харківської обласної ради буде розглянуто питання змін до бюджету в частині фінансування Програми на 2014 рік та виділення коштів на поступове створення умов для плідної роботи Громадської ради.

Так, за словами Вікторії Маренич, вже виділені кошти на виготовлення посвідчень для членів Громадської ради, вирішується питання про виділення приміщення. Головним претендентом на роль постійної домівки для Ради може стати зала кінотеатру «Боммер».

- Нашій Громадській раді просто необхідно місце, де будуть проходити засідання комітетів, усілякі зустрічі, - розповідає Вікторія Маренич. - І після переговорів  з Михайлом Марковичем Добкіним я дуже ухопилася за його пропозицію віддати залу другого поверху кінотеатру "Боммер" для потреб Громадської ради.

Крім цього, з обласного бюджету планується виділення коштів на проведення зльоту волонтерів, проведення конкурсу для ЗМІ на краще висвітлення діяльності третього сектора громадянського суспільства та проведення конкурсу соціальних проектів.

Катерина Терещенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта