Кишкову паличку знайшли у дитячих таборах на Харківщині

10.07.2017 14:50 Суспільство
Фото з соцмережи Фото з соцмережи
Шкідливі бактерії фахівці виявили у воді та їжі.

Фахівці ДУ «Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» перевірили якість питної води, води поверхневих водойм на пляжах та харчування дітей в 10 позаміських закладах оздоровлення та відпочинку, 160 пришкільних таборах з денним перебуванням дітей та наметовому містечку.

Так, близько 23 % проб питної води не відповідали вимогам. В 104 пробах (з 454 проб) вода не відповідала санітарним вимогам щодо вмісту заліза, аміаку, нітратів, показників загальної жорсткості та кольоровості. На мікробіологічні показники досліджено 488 проб питної води, з них не відповідала нормативним вимогам 31 проба (6,4 %).

Окрім цього, були знайдені порушення й на харчоблоках.

- З 175 змивів з обладнання, одягу та рук працівників бактерії групи кишкової палички виявлені в семи змивах (4,0 %). Досліджено 29 проб готових страв на бактеріальне забруднення, з них у чотирьох пробах (13,8 %) виявлені бактерії групи кишкової палички, - повідомляє Харківський обласний лабораторний центр.

У Первомайському може здорожчати тариф на воду

В позаміських закладах оздоровлення та відпочинку, де є пляжі, досліджено 40 проб води відкритих водойм на санітарно-хімічні показники, з яких не відповідало нормативним показникам шість проб води (15,0 %) на Бритайському водосховищі Лозівського району. На мікробіологічні показники досліджено 39 проб, відхилень від нормативних значень не виявлено. Досліджено 17 проб на паразитологічні показники, в одній пробі води в Ізюмському районі виявлені яйця гостриків.

Андрій Соха

Автор: Администратор сайта