Коли стартує вступна кампанія-2018

17.05.2018 11:00 Суспільство
Фото: Новий Погляд Фото: Новий Погляд
Цього року, як і минулого, прийом заяв та документів від вступників, які вступають тільки на основі сертифікатів ЗНО, розпочинається 12 липня і закінчується 26 липня.

Для вступників, які мають проходити співбесіди, творчі конкурси, складати вступні іспити, прийом документів закінчується 20 липня. Творчі конкурси проводяться в декілька сесій з 14 по 26 липня. Вступні іспити – з 21 по 26 липня, співбесіди – з 21 по 23 липня.

Про це 16 травня під час брифінгу повідомив заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев.

За його інформацією, зарахування до вишів на місця державного та регіонального замовлення буде відбуватися 7 серпня, 30 вересня закінчується зарахування на контрактну форму навчання.

«Цього року кожний абітурієнт може подати заяву на чотири спеціальності. Всього сім заяв. Як і завжди, є особистий кабінет, де абітурієнт обирає напрямки підготовки, заклади вищої освіти, до яких хоче вступити, – сказав Анатолій Бабічев. – Принцип залишається тим самим – «місця ходять за студентами»: чим більше в той чи інший навчальний заклад подадуть заяв з найвищим результатом ЗНО, тим більша кількість бюджетних місць буде виділена цьому вишу».

У 2018 році вступники під час подання заяв зможуть використовувати сертифікати 2016, 2017, 2018 років з усіх предметів, окрім іноземних мов (це пов’язано зі зміною формату проведення тестування з іноземних мов у 2018 році).

Читайте також: Школам дали рекомендації щодо проведення останнього дзвоника

Олександр Ушаков