Кому нададуть компенсацію за нерухомість у районі будівництва метро

02.04.2018 17:10 Суспільство
Фото: Громадське телебачення Фото: Громадське телебачення
Власниками 88 об'єктів нерухомості, що викуповуються, є 142 фізичні та юридичні особи. Всім їм були надіслані письмові повідомлення про викуп.

Компенсація за об'єкти житлової нерухомості, що викуповуються при підготовці до майбутнього будівництва ділянки метро від ст. м. «Метробудівників» до ст. м. «Одеська», надаватиметься тільки їхнім власникам і не може надаватися зареєстрованим у таких будинках мешканцям. Про це 2 квітня повідомив директор Департаменту реєстрації Олег Дробот.

За його словами, це регулює Спеціальний Закон України «Про відчуження земельних ділянок, інших об'єктів нерухомого майна, розміщених на них, які знаходяться в приватній власності, для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності».

«Всі процедури, що стосуються викупу об'єктів нерухомості, а саме ведення переговорів щодо умов викупу та безпосередньо купівлю-продаж, Харківська міськрада може проводити тільки з власниками нерухомого майна — фізичними або юридичними особами. Інші особи, які проживають або зареєстровані в житлових будинках, відповідно до закону, не є суб'єктами таких правовідносин і не можуть розраховувати на будь-яку компенсацію», — повідомив Олег Дробот.


Власниками 88 об'єктів нерухомості, що викуповуються, є 142 фізичні та юридичні особи. Всім їм були надіслані письмові повідомлення про викуп. Крім того, такі повідомлення були опубліковані у газеті «Слобідський край», на сайтах Харківської міської ради та Харківського метрополітену. Про це повідомляє сайт Харківської міської ради.


Олег Дробот зазначив, що станом на 2 квітня переговори вже проведені із 119 власниками, з 16 власниками необхідно врегулювати юридичні питання (вступ у спадок тощо), з сімома — переговори ще належить провести.

Завершити переговорний процес планується після досягнення або недосягнення згоди за всіма умовами.

Директор Департаменту реєстрації підкреслив, якщо це буде необхідно, людям з інвалідністю, матерям-одиначкам, багатодітним сім'ям та іншим громадянам з особливими соціальними потребами буде надана допомога при переселенні. Крім того, місто братиме участь у вирішенні таких проблемних питань, як влаштування дітей у нові школи, дитячі садки, допоможе з перевезенням речей та сприятиме в іншому, залежно від потреб городян.

Микола Мельник