Ковбаса і половина овочів подорожчали в Харкові

Ковбаса і половина овочів подорожчали в Харкові

Фото: lechenie-besplodia.com

Індекс споживчих цін по області у червні 2015 року склав 100,0 %.

За даними Головного управління статистики в Харківській області, на споживчому ринку області у червні продукти харчування та безалкогольні напої зросли в ціні на 0,1 %.

Найбільш суттєво подорожчали деякі види овочів (з урахуванням продукції нового врожаю):

буряк - майже в 3 рази,

картопля і морква - майже в 2 рази.

Також стали дорожчими:

ковбаси варені першого сорту - на 15 %,

вироби з м'яса кулінарні - на 13 %,

риба жива і охолоджена - на 7 %,

кондитерські вироби з цукру, сіль - на 6 %.

При цьому спостерігалося здешевлення окремих видів сезонної плодоовочевої продукції, а саме: апельсинів, помідорів, капусти, огірків - на 15,9-64,8 %.

Також знизилися ціни на борошномельно-круп'яну продукцію в межах 3 %, цукор і чай - на 4 %, морепродукти, рибу морожену, солону і копчену - на 3,2-4,6 %, макарони з борошна м'яких сортів - на 4,8 %.

Серед непродовольчих товарів спостерігалося акційне здешевлення деяких видів одягу та взуття в межах 5 %.

Також знизилися ціни на:

меблі, окремі види побутової техніки, аудіотехніки, комп'ютерного і телефонного обладнання - в межах 2 %,

автомобільні паливо і масла - на 0,7 %.

Разом з тим подорожчали покриття для підлоги, санітарно-технічне обладнання, плитка керамічна, фарби на 1,9-3,8 %, канцелярські товари - на 7,0 %, легкові автомобілі - на 7,5 %.

Серед послуг, що надаються населенню, подорожчали:

з 1 червня проїзд міським наземним електротранспортом - на 16,2 %,

проживання в пансіонатах - на 17,0 %,

послуги дошкільних закладів - на 11,4 %,

проїзд міжміським поїздом - на 5,6 %,

послуги перукарень - на 2,5 %.

Станіслав Сорока

За матеріалами:СЛОБIДСЬКИЙ КРАЙ