Ковбаса і половина овочів подорожчали в Харкові
За даними Головного управління статистики в Харківській області, на споживчому ринку області у червні продукти харчування та безалкогольні напої зросли в ціні на 0,1 %.
Найбільш суттєво подорожчали деякі види овочів (з урахуванням продукції нового врожаю):
буряк - майже в 3 рази,
картопля і морква - майже в 2 рази.
Також стали дорожчими:
ковбаси варені першого сорту - на 15 %,
вироби з м'яса кулінарні - на 13 %,
риба жива і охолоджена - на 7 %,
кондитерські вироби з цукру, сіль - на 6 %.
При цьому спостерігалося здешевлення окремих видів сезонної плодоовочевої продукції, а саме: апельсинів, помідорів, капусти, огірків - на 15,9-64,8 %.
Також знизилися ціни на борошномельно-круп'яну продукцію в межах 3 %, цукор і чай - на 4 %, морепродукти, рибу морожену, солону і копчену - на 3,2-4,6 %, макарони з борошна м'яких сортів - на 4,8 %.
Серед непродовольчих товарів спостерігалося акційне здешевлення деяких видів одягу та взуття в межах 5 %.
Також знизилися ціни на:
меблі, окремі види побутової техніки, аудіотехніки, комп'ютерного і телефонного обладнання - в межах 2 %,
автомобільні паливо і масла - на 0,7 %.
Разом з тим подорожчали покриття для підлоги, санітарно-технічне обладнання, плитка керамічна, фарби на 1,9-3,8 %, канцелярські товари - на 7,0 %, легкові автомобілі - на 7,5 %.
Серед послуг, що надаються населенню, подорожчали:
з 1 червня проїзд міським наземним електротранспортом - на 16,2 %,
проживання в пансіонатах - на 17,0 %,
послуги дошкільних закладів - на 11,4 %,
проїзд міжміським поїздом - на 5,6 %,
послуги перукарень - на 2,5 %.
Станіслав Сорока