Краснопавлівське водосховище поповниться водою з Дніпра

23.09.2016 14:38 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
У жовтні почнеться прокачування води з річки Дніпро в Краснопавлівське водосховище.

Про це 23 вересня, повідомив директор комплексу водопідготовки «Дніпро» КП «Харківводоканал» Максим Панченко. За його словами, 17 жовтня вода з річки Дніпро почне надходити до Краснопавлівського водосховища на каналі Дніпро – Донбас, і почнеться прокачування води в обсязі 110 млн куб. м.

На вихідних в центрі Харкова заборонять паркуватися

«Наприкінці листопада - початку грудня ми отримаємо дніпровську воду відмінної якості. На цю подію ми чекали три роки. Було написано безліч листів і звернень від міської, обласної влади та керівництва підприємства до Кабінету Міністрів і Верховної Ради України. В результаті в цьому році держава виділила 60 млн грн. на прокачування води по каналу Дніпро – Донбас. Ці кошти повністю підуть на оплату електроенергії для насосів, які будуть качати воду», - підкреслив Максим Панченко.

Довідка. Краснопавлівське водосховище (обсяг 410 млн м³, 140 км від м Харкова) - друге за потужністю джерело питного водопостачання міста. Водосховище запроектовано як наливне, сезонного регулювання, водообмін в якому повинен проводиться 2 рази на рік - у осінній і весняний періоди.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта