Куди скаржитися на свавілля у військкоматах. Заступник харківського комісара дав свій телефон

27.05.2014 13:22 Суспільство
http://www.spbdnevnik.ru/ http://www.spbdnevnik.ru/
Попри високий план щодо призову на строкову службу, військкомати не можуть брати чоловіків, які не проходять за станом здоров'я.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив заступник військового комісара Харківського обласного військкомату Юрій Калгушкін.

За його словами, якщо призовнику, який має медичні показання для того, щоб бути звільненим від служби, починають погрожувати, треба звертатися зі скаргою у відповідні органи.

- Є закони, розпорядження і дерективи начальника Генштабу, накази міністра оборони. Якщо посадова особа районного військкомату порушить вимоги законодавчої бази,її буде притягнуто до відповідальності. Як мінімум до дисциплінарної, як максимум — кримінальної, - сказав Юрій Калгушкін. - Я залишаю свій телефон — 712 96 50. Готовий відповісти на будь-які запитання.

Заступник військового комісара також додав, що цього разу план призову на строкову службу у п'ять разів більший, ніж минулого року. Лише Харківська область має забезпечити 2500 призовників. При цьому у 2013 році і навесні, і восени призов становив по 500 чоловік.

З 2500 призовників 1635 будуть служити у Збройних Силах, 550 опиняться у лавах Нацгвардії, а 65 — поїдуть до Державної спеціальної служби транспорту.

Юрій Калгушкін наголосив, що жоден призовник не буде перекинутий одразу в Донецьку чи Луганську область. Перші сорок днів триватиме первинна підготовка, наступні три-чотири місяці — навчання за спеціальністю. Половину харківських призовників збираються направити у сусідні регіони (за винятком Луганська і Донбасу), інші будуть служити у західній і центральній Україні.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта