Легендарний льотчик-штурмовик розповів про небезпечні фото у своєму житті

21.11.2017 17:55 Суспільство
Фото: kharkov.dozor.ua Фото: kharkov.dozor.ua
21 листопада свій 95-й день народження відзначає Герой Радянського Союзу Михайло Карпєєв. Легендарний льотчик-штурмовик розповів кореспонденту «СК» про свої найнебезпечніші вильоти та найбажаніший подарунок.

На рахунку Михайла Полікарповича близько 350 бойових вильотів. Ворог три рази підбивав його літак, одного разу виліт закінчився сильним пораненням, однак Карпєєв завжди виконував поставлене перед ним завдання. Найскладнішими і найнебезпечнішими були розвідувальні польоти.

— Найнебезпечніші вильоти були в Пруссії — територія повністю незнайома, її потрібно було вивчити, а потім зробити розвідку. У моєму  розпорядженні було чотири фотоапарати, доводилося літати на низькій висоті і фотографувати територію, яку займав супротивник. Фотознімки я передавав нашим танкістам. Виліт углиб території супротивника на 120 км був особливим — у мій літак влучив снаряд, і політ став некерованим, — поділився своїми спогадами Михайло Полікарпович.

21 листопада двері у квартирі Героя Радянського Союзу практично не зачиняються. З поздоровленнями та подарунками приходить багато людей.

— Який би подарунок хотів? Щоб в Україні знову був мир, щоб мої онуки, правнуки (а їх у Михайла Полікарповича 11. — Ред.) жили під мирним небом. Війна нічого доброго не приносить, — розповів Михайло Карпєєв.

Більше про легендарного льотчика читайте в наступному номері «СК» та на сайті. 

Юлія Міронюк

Автор: Администратор сайта