Липових чорнобильців і пенсіонерів перерахували у Харківському метро

21.02.2014 14:46 Суспільство
http://newsradio.com.ua/ http://newsradio.com.ua/
У Харківському метрополітені в останні два роки стали набагато рідше виявляти випадки пільгового проїзду за підробленими документами.

Про це повідомив начальник штабу батальйону патрульної служби з обслуговування метрополітену Олександр Плескач . За його словами , якщо три роки тому в підробці і використанні документів викривали 150 пасажирів на рік , то за 2012 р. і 2013 р. зафіксовано по два факти таких правопорушень . За підробку документів порушено кримінальні виробництва за ст. 358 КК, матеріали направлені до суду, пише SQ.

Як зазначив Плескач , люди перестали користуватися підробленими посвідченнями після введення нової форми їх обліку на станціях. Зараз дані посвідчення кожного пільговика, що проходить через турнікет, записуються в спеціальну книгу, так що перевірити легітимність документа нескладно. Тому люди побоюються підробляти посвідчення.

Плескач також розповів, що за 2013 рік було виявлено 260 фактів незаконної торгівлі на виходах з метро та прилеглої до них території (у зону відповідальності батальйону входить територія в радіусі 20 м навколо виходів з метро). Міліціонери повинні кожну годину обходити територію станції, але, крім цього, проводяться і цілеспрямовані посилені перевірки щодо виявлення місць незаконної торгівлі ( в 2013 р. було п'ять таких перевірок ) . Під особливим контролем - станції "Пролетарська" , "Південний вокзал" і "Центральний ринок". У кінці 2013 р. низку міліціонерів було притягнуто до дисциплінарної відповідальності за те, що вчасно не припинили незаконну торгівлю в метро. У торговців вилучають товари та притягують їх до адміністративної відповідальності за різними статтями, наприклад, за ст. 156 або ст. 160 Кримінального кодексу.

Міліціонери також ведуть боротьбу з курінням. За січень 2014 р. було виявлено 194 випадки куріння у невстановленому місці , за лютий - 90 випадків. За 2013 р. на станціях метро і до прилеглої до виходів з них території було зафіксовано 1 тис. 974 випадки куріння. Відносно курців складають адміністративні протоколи.

Джерело: SQ
Автор: Администратор сайта