Любителів смітити переслідуватиме спеціальна комісія

23.11.2015 12:48 Суспільство
Фото: ostro.org Фото: ostro.org
Директор Департаменту екології та природних ресурсів Харківської обласної державної адміністрації Андрій Тимчук розповів, що для боротьби з появою стихійних звалищ буде створена спеціальна комісія.

За його словами, в Департамент екології та природних ресурсів надходять численні скарги від громадян про наявність на території населених пунктів несанкціонованих звалищ сміття і незаконного спалювання відходів.

«Всі ці звернення ми розглядаємо, але часто не можемо вжити відповідних заходів реагування через те, що вкрай складно встановити власників таких відходів. Саме тому обласна державна адміністрація виступила з ініціативою створення в районах постійно діючих комісій з питань поводження з безхазяйними відходами», - розповів Андрій Тимчук.

До складу комісій увійдуть представники райдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування. Вони будуть вивчати властивості і ступінь небезпеки відходів, а також визначати їх власників. У разі необхідності для визначення власника відходів передбачено залучення правоохоронних органів, відповідних фахівців та експертів.

За словами директора Департаменту екології та природних ресурсів, на сьогоднішній день комісії з питань поводження з безхазяйними відходами вже створені в Близнюківському, Борівському, Валківському, Вовчанському, Зачепилівському, Кегичівському, Сахновщинському районах. І уже можна говорити про перші результати - ліквідовано понад 150 м3 відходів.
Аналогічну комісію планують створити також і на рівні області.

Микола Мірошник

Автор: Администратор сайта