Майбутню станцію метро у Харкові пропонують перейменувати

20.12.2017 17:20 Суспільство
Фото: city.kharkov.ua Фото: city.kharkov.ua
Громадські активісти пропонують дати нове ім'я станції «Державінська», яка має з'явитися на Олексіївській лінії харківської підземки.

Відповідна петиція з'явилася 19 грудня на сайті Харківської міської ради.

«У зв’язку з тим, що у 2017 році два європейські банки виділили  Харкову безпрецедентний кредит (320 млн євро) для будівництва двох станцій Олексіївської лінії метрополітену, пропоную перейменувати станцію «Державінська» цієї лінії на станцію «Європейська».

На етапі проектувальних робіт таке перейменування не потребуватиме великих фінансових затрат і буде позитивно сприйняте як жителями Харкова, так і нашими європейськими партнерами. Тим більше, що Харків давно позиціонує себе як сучасне європейське місто, що сповідує європейські цінності. Про це також свідчить той факт, що Харків є єдиним містом в Україні, котре має повний комплект нагород Ради Європи.

Отже, перейменування однієї із станції харківського метрополітену на станцію «Європейська» буде цілком виправданим і логічним кроком, — ідеться у тексті петиції.

Станом на 20 грудня вона набрала 20 підписів. Електронна петиція, адресована Харківській міській раді, міському голові та виконавчому комітету, розглядається за умови збору на її підтримку не менш як 5000 підписів громадян протягом не більше трьох місяців з дня оприлюднення петиції.

Нагадаємо, цього тижня підписаний фінальний договір між міською радою Харкова, ЄБРР і ЄІБ на отримання кредиту для продовження будівництва третьої черги Харківського метрополітену.

По темі:  На будівництво харківської підземки спрямують 330 мільйонів євро

Харків'яни, які проживають у зоні будівництва метро, будуть відселені

Максим Грек