Майже 300 міні-проектів перемогли в обласному конкурсі. Список

19.12.2018 11:20 Суспільство
Фото: Харківська облрада Фото: Харківська облрада
17 грудня в Харкові відбулося засідання оргкомітету обласного конкурсу «Разом в майбутнє», де визначили переможців, міні-проекти яких реалізують у 2019 році.

За словами членів оргкомітету, з 603 проектів, поданих на конкурс, відповідно до рейтингового оцінювання, переможцями стали 299 проектів. При цьому,до першої категорії, що передбачає фінансування у розмірі до 300 тисяч гривень, потрапило 295 проектів на загальну суму 74 мільйони 530 тисяч гривень, у тому числі заплановане співфінансування з обласного бюджету на суму 37 мільйонів 94 тисячі гривень.

В рамках цієї категорії 256 проектів пов’язані з напрямом добробуту і розвитку громад, 29 — віднесені до номінації благоустрою та охорони довкілля, ще 10 проектів мають відношення до історико-культурної спадщини та розвитку туризму.

До другої категорії, де зосереджуються ідеї співробітництва громад, відібрано чотири проекти на загальну суму близько 6 мільйонів гривень, відповідно половина фінансування передбачена з обласного бюджету.

У реалізації міні-проектів у 2019 році будуть брати участь 24 райони, 6 міст обласного значення, 14 сільських, селищних та міських об’єднаних громад.

— З року в рік, зважаючи на об’єктивні реалії і популярність серед громад ідеї конкурсу, обласна рада збільшує співфінансування реалізації міні-проектів. Так, наступного року прогнозний вклад обласної ради складе 40 мільйонів гривень. Отже, райони зможуть розв’язати місцеві проблеми та поліпшити стан інфраструктури на 80 мільйонів гривень, — зазначив голова обласної ради Сергій Чернов.

Із списком проектів-переможців можна ознайомитися ТУТ.

Читайте також: Як у Харкові студентів-медиків у села заманювали