Харківські ППС-ники "жаліють" курців, але не дають палити біля урн

17.10.2013 09:58 Суспільство
http://dozor.kharkov.ua/ http://dozor.kharkov.ua/
Міліція штрафує лише грубіянів.

Про це повідомив заступник командира полку ППС ХМУ ГУМВС України в Харківський області майор міліції Андрій Чуприн.

Як розповів майор міліції, з початку року мешканці області здійснили 9888 адміністративних правопорушень. З них левова частка — куріння та розпиття алкогольних напоїв в громадський місцях. Інші ж правопорушення: 17 грабежів, 216 крадіжок, 20 хуліганств, 24 випадки незаконного обігу наркотиків та 3 випадки незаконного зберігання вогнепальної зброї. Крім цього особисто патрульними міліціонерами було розкрито 390 злочинів. 

На патрулювання Харкова кожного дня виходить приблизно 330 чоловік. Всього ж в першій столиці налічується 10 патрульних рот, одна велогруппа, що діє в літній період на території парку ім. Горького та саду ім. Шевченка, а також кавалерійський взвод, який патрулює Журавлівский гідропарк. 

Андрій Чуприна підкреслив, що в Законі України немає різниці між алкогольними та слабоалкогольними напоями, і в громадських місцях заборонено вживати як слабоалкогольні напої так і міцну випивку. 

Також майор нагадав, що не існує норми, згідно з якою можна курити в громадських місцях біля урни. Просто співробітники патрульної служби нерідко ставляться із розумінням до потреб курців, якщо це не заважає нікому.

Артем Богдан

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта