Майже півтори тисячі комп'ютерів отримали школи області

20.01.2017 12:28 Суспільство
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
20 січня голова ХОДА Юлія Світлична ознайомилася з роботою нового комп'ютерного класу, який обладнали в Харківській спеціалізованій школі I-III ступенів № 62.

У навчальному закладі встановили 15 сучасних комп'ютерів, які надав уряд Китаю.

«Ми продовжуємо зміцнювати матеріально-технічну базу шкіл регіону. Завдяки хорошій взаємодії з Кабінетом Міністрів України і тому, що Харківська область має авторитет у міжнародних партнерів, нам вдається залучати в регіон істотну матеріальну допомогу», - зазначила голова ХОДА Юлія Світлична.

Директор Харківської спеціалізованої школи I-III ступенів № 62 Олександр Гряник зазначив, що у школі навчаються 1079 дітей, інформатику учням викладають з другого класу.

«Комп'ютери були дуже потрібні нашій школі. На думку фахівців, нове обладнання значно краще, ніж те, яким ми користувалися досі. Комп'ютери були 2008 року і старіші», - сказав Олександр Гряник.

За інформацією Юлії Світличної, в цілому школи Харківщини отримали 1419 комплектів комп'ютерного обладнання з Китайської Народної Республіки.

«Це найбільша партія такого навчального обладнання, яку поставлено у загальноосвітні навчальні заклади області за останні роки. Комп'ютери встановлюють у сільських і міських школах області, - сказала Юлія Світлична. - Освіта повинна бути однаково якісною і доступною для дітей і в селі, і в місті. Робимо акцент на сільську освіту і продовжуємо впроваджувати нові технології».

Народний депутат України Олександр Кірш, який взяв участь у передаванні техніки школі, зазначив: дуже важливо, щоб діти мали всі можливості стати справжніми професіоналами.

«Ми хочемо, щоб діти вчилися, і, звичайно, залишалися в Україні, щоб саме тут забезпечували платоспроможний попит своєю кваліфікацією, щоб саме в Україні була Силіконова долина. Харків для цього є максимально пристосованим», - поділився думкою Олександр Кірш.

Довідка:
1419 комплектів комп'ютерного обладнання Харківська область отримала відповідно до Угоди між Урядом України та Урядом Китайської Народної Республіки. Переоснастити, в першу чергу, школи нашого регіону вирішили у зв'язку з лідируючими позиціями області у сфері освіти, активною участю в міжнародних проектах (в тому числі «Go Camp») і створенням мережі опорних шкіл. Устаткування отримає 141 загальноосвітній навчальний заклад районів і міст області. Кожен поставлений комп'ютер повністю відповідає сучасним вимогам і має ліцензійне програмне забезпечення.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта